Een Yubikey als smartcard

Naar aanleiding van vragen van klanten heeft ngage de mogelijkheid om een Yubikey als smartcard in te zetten nader onderzocht.

Diverse klanten toonden recent interesse in het gebruik van de Yubikey als smartcard, omdat daarmee niet alleen eenvoudig, gebruiksvriendelijke multi-factor authenticatie wordt toegevoegd aan de ICT beveiliging, maar door gebruik te maken van de standaard Windows Smart Card Group Policy de werkplek ook kan worden afgesloten bij het verwijderen van de smartcard (Yubikey).

In onze demonstratie-opstelling tonen wij aan hoe dit in zijn werk gaat, terwijl er geen cardreaders of andere extra hardware vereist is.

Door de Yubikey meerdere functies te geven wordt het uitnemen bij het verlaten van de werkplek ook gestimuleerd. Denk hierbij aan het inzetten van Yubikeys voor follow-me printing en zelfs voor de kaartlezers voor gebouwtoegang. De Yubikey NEO is geschikt voor draadloze communicatie.

Wilt u meer weten over deze of andere toepassingen van Yubikeys of sterke authenticatie dan bent u bij ngage aan het juiste adres. Neemt u dan contact met ons op via sales@ngage.nl of telefonisch op 010 – 478  22 28

 

Nieuwsoverzicht | ngage Nieuws